Vandaag de dag hebben gemeenten te maken met leegstand in het centrum en winkelgebieden. Diverse ontwikkelingen zorgen ervoor dat het lastig is om winkels en ondernemers te behouden in het centrum. Deze gebieden worden hierdoor steeds minder aantrekkelijk.
Hoe ga je als gemeenten daarmee om en hoe breng je diverse partijen samen om winkelgebieden vitaal te houden?
Met deze themaopleiding kun je met een eigen opgaven binnen het thema vitale winkelgebieden aan de slag. Opgaven gestuurd werken leert je om te doen wat nodig is om jouw opgave te realiseren.
Deze themaopleiding start met een gezamenlijke bijeenkomst waarin een expert het thema uitdiept. In de daarop volgende bijeenkomsten brengen we jouw opgave met praktisch gereedschap in kaart en leren wij je hoe je tot resultaat komt. Daarbij krijg je persoonlijke online feedback en online coaching.
Een belangrijk principe van deze opleiding is focussen op het realiseren van de opgave. Dit doe je door de juiste vragen te stellen: Wat voor zinvolle zaken wil je bereiken? Hoe organiseer je dit? Hoe maak je dit samen met anderen waar? En hoe weet je wanneer je succesvol bent? Breder kijken naar een opgave biedt ruimte voor creatieve oplossingen. Leer slimme acties in te zetten, maak dubbelslagen zodat je meer kunt realiseren. De volgende leeraspecten zijn van toepassing:
- Je leert hoe je resultaatgericht kunt handelen;
- Je leert hoe je de Prestatieladder kunt toepassen om slim onderscheid te maken tussen soorten resultaten;
- Je leert hoe je een plan van aanpak kunt opstellen met relevante tussenresultaten voor je eigen opgave;
- Je leert hoe je goede evaluatiecriteria opstelt. Hoe je met een goed verhaal en een veelzeggend beeld kunt laten zien of je de opgave realiseert;
- Je leert dat evalueren al begint bij het formuleren van de doelen en het beoordelen van de realiseerbaarheid van de opgave;
- Je begrijpt dat vooraf niet alles planbaar is, zodat je sneller tot actie komt;
- Je begrijpt dat meteen handelen kan samengaan met doordacht handelen, zodat je al doende koers kunt ontwikkelen;
- Je kunt slimme acties bedenken om bij te dragen aan meerdere doelen, zodat je doelen én belangen met elkaar kan verbinden;
- Je kunt een opgave uitwerken in mijlpalen en deelopgaven, zodat je in staat bent deze opgave hanteerbaar te maken en in stappen te realiseren.
Deze complete opleiding laat je kennis maken met alle aspecten van Opgaven gestuurd werken en is specifiek ontwikkeld voor professionals in de publieke sector. Tijdens deze opleiding komen de volgende modules, gericht op de revitalisering van winkelgebieden, aan bod:
- Introductie in Opgaven gestuurd werken;
- Zichtbaar samen bouwen;
- Teamspel en teamrollen;
- Resultaatgericht werken;
- Evalueerbaar formuleren;
- Van opgave naar slimme acties;
- Persoonlijke houding en stijl;
- Smeden van samenwerking;
- Teamcasting.
Dit betekent dat je het volgende kunt verwachten:
- Een volledige online opleiding van 9 modules met theorie en praktijkopdrachten;
- Online coaching en feedback van professionals in Opgaven gestuurd werken;
- Interactieve opdrachten waarin je aan je de opgave Revitalisering van winkelgebieden zult werken;
- Unieke samenhang tussen inhoud van de opgaven (zaak), team- en persoonlijke ontwikkeling;
- Beproefde werkwijze en programma;
- Bij afronding certificaat van de grondlegger van Opgaven gestuurd werken.
Wat levert het jou op?
- Verhoging van de productiviteit;
- Effectievere inzet van eigen mensen, iedereen doet waar hij/zij goed in is;
- Minder vergaderen, meer doen!;
- Persoonlijke (professionele) ontwikkeling;
- De opgave vereenvoudigen en vertalen/omzetten naar slimme acties;
- Een moderne, aantrekkelijke en inspirerende werkomgeving voor professionals in beleid en uitvoering.
Deze opleiding kun je heel eenvoudig volgen. Na aanmelding ontvang je alle instructies om op de online leeromgeving in te loggen en hoor je wanneer de groep zal starten.
Het theoretische gedeelte van de opleiding zal qua inspanning ongeveer 18-20 uur in beslag nemen. Er is geen vooropleiding vereist, maar het is wel van belang dat je in doen en denken om kunt gaan met complexe vraagstukken.
De opdrachten uit de opleiding worden nagekeken en je ontvangt feedback van de docent. Dit kan persoonlijke feedback zijn, maar er zijn ook gezamenlijke (digitale) besprekingen waarbij meerdere cursisten kunnen aansluiten. Op de langere termijn levert dit een betere borging van de leerdoelen en persoonlijke ontwikkeling op.
De kosten voor deze opleiding bedragen € 995 per deelnemer. Bij meer dan 20 deelnemers maken wij graag een offerte op maat. Het is ook mogelijk om met meerdere collega’s tegelijk de opleiding te doen, eventueel met specifieke ondersteuning voor groepen.
Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.