Partners + Pröpper Opleidingen

Maak het verschil voor jeugdzorg!

Jeugdzorg is een thema waar veel gemeenten mee worstelen. Het is een omvangrijk thema waar lastig regie op te voeren valt. Opgaven gestuurd werken leert je om te doen wat nodig is om jouw opgave of project binnen de Jeugdzorg te realiseren.

Met deze themaopleiding kun je met een eigen opgave binnen het thema jeugdzorg aan de slag. Je kunt hierbij denken aan vraagstukken als: het organiseren van passend onderwijs, effectieve Jeugdhulp, Jeugdbescherming, regeldruk verminderen in jeugdzorg, preventieprogramma’s voor Jeugdzorg of hoe richt ik een jeugd POH in?

Uiteraard vinden wij het belangrijk dat je de juiste keuze maakt in welke training of opleiding op dit moment geschikt is voor jou. Neem gerust contact met ons op wanneer je meer wilt weten over deze opleiding.

Wij staan voor je klaar!

Deze themaopleiding start met een gezamenlijke bijeenkomst waarin een expert het thema uitdiept. In de daarop volgende bijeenkomsten brengen we jouw opgave met praktisch gereedschap in kaart en leren wij je hoe je tot resultaat komt. Daarbij krijg je persoonlijke feedback en coaching.

Een belangrijk principe van deze opleiding is focussen op het realiseren van de opgave. Dit doe je door de juiste vragen te stellen: Wat voor zinvolle zaken wil je bereiken? Hoe organiseer je dit? Hoe maak je dit samen met anderen waar? En hoe weet je wanneer je succesvol bent? Breder kijken naar een opgave biedt ruimte voor creatieve oplossingen. Leer slimme acties in te zetten, maak dubbelslagen zodat je meer kunt realiseren.

Je leert:

  • slimme acties te bedenken die bijdragen aan meerdere doelen;
  • een gemeenschappelijke opgave op te stellen met verschillende partijen;
  • mijlpalen en deelopgaven uit te werken;
  • de benodigde samenwerking in te richten met behulp van de cirkels van co-creatie;
  • dat niet alles planbaar is, en dat je dus soms gewoon moet beginnen;
  • vooraf scherpe doelen op te stellen voor je opgave, zodat je tussentijds of achteraf beter je opgave kunt evalueren;
  • essentiële werkwijzen die nodig zijn om constructief gedrag te vertonen;
  • verschillende persoonlijke stijlen om te bouwen aan jouw opgave.

Themaopleiding

Maak het verschil voor jeugdzorg!


Ik wil graag gebeld worden voor advies
Ik wil graag op de hoogte blijven van het aanbod aan opleidingen
Schuiven naar boven